Het blijft een mooi vak om mensen te inspireren

Mijn naam is Caroline Holsbeek. In 1988 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool (HBO) Voeding en Diëtetiek in Nijmegen.

Sinds de studietijd al, fascineert mij voeding en ‘mind’ van de mens. Wat maakt ons wat en wie we zijn en hoe heeft alles invloed op en verbinding met elkaar.

Welke voeding we innemen bepaalt grotendeels onze gezondheid. Begin jaren ’90 zat ik in het pioniersgroepje met vijf diëtisten ter verdieping van orthomoleculaire voeding. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een landelijk netwerk voor diëtisten die zich gespecialiseerd heeft in orthomoleculaire voedingsleer. (Netwerk Orthomoleculaire Diëtisten).

In dit vakgebied heb ik geleerd hoe belangrijk de voeding en alle voedingsstoffen zijn voor het bevorderen en behoud van onze gezondheid. En ook hoe voeding invloed heeft op vele ziekten en aandoeningen.

Maar onszelf voeden is meer dan alleen eten en drinken. We ‘consumeren’ ook met als onze zintuigen die de gedachten en emoties weer voeden. Hiervoor heb ik o.a. opleidingen gedaan in NLP, mindfulness en boeddhistische psychologie.

De gebeurtenissen in mijn leven zelf zijn de belangrijkste leermeesters. Het leven is niet maakbaar en voorspelbaar. Ik zie het als de volgende metafoor: ‘je oogst wat je zaait’. Het zaadje heeft de potentie om te groeien. Maar de oogst is ook afhankelijk van de omstandigheden. Soms hebben we een minder goede of een mislukte oogst en soms hebben we een goede of fantastische oogst. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Met de juiste aandacht de zaadjes verzorgen geef je ze meer kans om te groeien en te bloeien. 

Als je dit aanspreekt en je hebt een probleem waarbij ‘voeding’ zowel voor je fysieke lichaam als voor je mind (geest en bewustzijn) een rol speelt, dan wil ik je graag helpen met mijn kennis en wijsheid.

Hoe ik zelf mijn interesse voed

Vervolgstudies
Regelmatig volg ik opleidingen, cursussen en seminars om mijn kennis en persoonlijke ontwikkelingen te verdiepen. In het verleden heb ik  o.a. de volgende opleidingen gevolgd;
– Voorlichtingskunde in de gezondheidszorg aan de Hogeschool Rotterdam,

– Practitioner-opleiding Neuro-Linguistisch-Programmeren (NLP) bij het IEP (Nijmegen)

– Master-opleiding (NLP) bij het New York Training Institute in Antwerpen.
– Opleiding tot orthomoleculair therapeut volgens klinische Psycho-Neuro-Immunologie bij de Stichting van Nature.
– Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL) door Frits Koster en Erik van de Brink.
– Voice Dialogue (Workshop Big Mind Big Heart) door Irène Kaigetsu Bakker.
– Opleiding tot trainer MBSR/MBCT gevolgd bij het Instituut voor Mindfulness.
– Insight Dialogue bij RadboudUMC centrum voor mindfulness door Bart van Melik.

– Boeddhistische Psychologie, 2-jarige Dhamma verdiepingscursus bij Simsara. 

– Leven met sterven deel 1 + 2 door Irene Kaigetsu Bakker.

 

Als diëtist aangesloten bij:
– Kwaliteitsregister Paramedici (KP)
– Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN)
– Netwerk Orthomoleculair Diëtist (NOD)
– Diëtistenvereniging Twente
– Ketenzorg THOON

Als MBSR trainer aangesloten bij:
– Beroepsvereniging VMBN, gecertificeerd trainer categorie 1