Maak je 'licht' met de feestdagen

Leer goed te voelen om je weer goed te voeden

Ontdek het in deze ééndaagse training

Herken je het volgende? In de decembermaand en vooral rondom de feestdagen eet je teveel. Later heb je er spijt van omdat je gewicht is toegenomen, je voelt je niet fit, de moeheid slaat vaker toe en de buikklachten kunnen ook behoorlijk toenemen. Vaak hoor ik mensen zeggen: ‘het is zo lekker, ik kan er niet vanaf blijven’ of ‘het is zo gezellig om met z’n allen aan tafel te eten’ of ‘restjes eten weggooien is zonde’ of ‘met de feestdagen kan ik toch niet weigeren wat ze me aanbieden’. En dat kan allemaal waar zijn. De ervaring is dat we vaak onbewust teveel eten en op het moment dat we iets in ons mond stoppen, er niet van genieten omdat we dan afgeleid zijn door een gesprek, film kijken of bezig zijn op onze mobiele telefoon. Vaak voelen we ook niet of het lichaam op dat moment de voeding echt nodig heeft of kan verdragen. Immers we zitten dan in ons ‘hoofdkantoor’ en onze mind bepaalt wat we eten en drinken die weer beïnvloed wordt door de omgeving en omstandigheden van dat moment.

Geef jezelf een kerstcadeau
Leer in deze dagtraining verschillende vaardigheden om in de decembermaand en tijdens de feestdagen keuzes te kunnen maken in de juiste hoeveelheid eten & drinken. Grote kans dat het lichaamsgewicht niet zal toenemen en je licht en vitaal voelt. Natuurlijk kun je deze vaardigheden het hele jaar toepassen.

Wat mag verwachten
Je gaat ervaren hoe je kunt voelen wat het lichaam aan voeding nodig heeft of goed kan verdragen.
De inspiratie van de aangeboden oefeningen komen o.a. vanuit de NLP, mindfulness, boeddhistische en westerse psychologie.
Het is geen praatgroep om je problemen te bespreken maar een actieve dag waarbij jij jouw intentie bepaalt en je eigen voedingsbron ontdekt.
De oefeningen worden aangeboden met lichtheid en humor.

zaterdag 10 december 2022 van 9.15 tot 17.00 uur 

Meditatiecentrum omgeving Rossum bij Oldenzaal

Prijs €115,- inclusief koffie, thee, versnapering, lunch (met een feestelijk tintje) en recepten.

Opgave kan via de mail: info@voedingsschool.nl